Disa studime kanë gjetur se të ngrënit e një diete të shëndetshme mund të ndihmojë për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor. Ushqimi i trupit dhe trurit ju vë në një pozitë më të mirë për t’u përballur me sfidat dhe për të nxjerrë sa më shumë nga dita juaj.

6 këshillat që ju sigurojnë një jetesë të shëndetshme

  1. Gjithmonë konsumoni mëngjes dhe përpiquni të përfshini qumështin (qumësht ose kos), bukën e zezë dhe fruta të freskëta.
  2. Pini shumë ujë gjatë ditës
  3. Shmangni pijet me gaz, ushqimin e shpejtë dhe mezet (ose kufizoni ato vetëm një në javë).
  4. Planifikoni ushqimet përpara dhe përpiquni të mos lini blerjet e ushqimeve derisa të jeni vërtetë të uritur.
  5. Vendosni një qëllim që të konsumoni pesë ose më shumë lloje frutash dhe perimesh në ditë.
  6. Konsumoni ushqim të pasur me Omega-3 (sardelet, salmon, arra dhe tofu).