Lexues të dashur, gëzuar!

Siç disa nga ju mund ta dinë, data 6 maj 2021 shënjoi 8 vjetorin e kompanisë tonë, TIBO. Ky 8 vjetor na dha rastin të reflektojmë mbi rrugëtimin tonë të gjatë dhe çdo gjë që kemi arritur së bashku. Ajo që filloi si një shërbim modest IPTV tanimë është një familje e madhe ku të gjithë pjesëtaret punojnë për të shtyrë njëri tjetrin dhe vetë TIBO-n drejt realizimit të qëllimit tonë; Të ofrojmë përvojën definitive të Televizionit dhe Internetit për shqiptarët kudo që ndodhen.

Gjatë këtyre viteve kemi arritur të afrohemi tek familje të shumta kudo në botë. Me qindra mijëra shqiptarë kanë pasur një përvojë me ne, qoftë ndërmjet abonimeve tona TV, qoftë ndërmjet aplikacionit tonë mobile, apo edhe kohet e fundit me shërbimin tonë të internetit fibër. Të gjitha këto shërbime që ne ofrojmë kanë mundësuar që të ndajmë së bashku përvoja të shumta. Tani duke parë drejtë të ardhmes shpresojmë që në vitet që do vijnë këto përvoja të vazhdojnë të jenë një ndër elementet kryesore që na bën ne platformën e preferuar të shqiptarëve brenda dhe jashtë kufijve.

Viti që lamë pas, 2020, shënjoi një ndër kohët më të vështira për të gjithë globin. Një periudhë në të cilën u detyruam të izoloheshim dhe të ushtronim kujdes në çdo aspekt të jetës tonë për të shmangur këtë virus që na gjunjëzoi të gjithëve. Por natyra jonë njerëzore mbizotëroi dhe tani që ka një dritë në fund të tunelit, të gjithë po rendim triumfantë dhe me më shumë eksperiencë drejt së ardhmes.

Në fund, po ju lëmë më disa fjalë nga Presidenti dhe Themeluesi ynë, Adnand Mahmuti, i cili na kujton se jo vetëm përvojat e mira, por edhe vështirësitë janë të nevojshme për të na kalitur dhe forcuar në mënyrë që rruga drejt të ardhmes të jetë sa më e kollajtë për tu shkuar.

Ne jemi duke mësuar mësime të vlefshme çdo ditë dhe duke krijuar kujtime nga përvojat e jashtëzakonshme, të cilat kemi qenë kaq me fat që i kemi përjetuar. Ndërkohë ne kemi nevojë për të çmuar çdo moment që po jetojmë mes nesh. A nuk do të pranonit edhe ju, se edhe vështirësitë që keni kaluar ju kanë mësuar shumë, madje ju kanë dhënë një themel të ri të qëndrueshëm tek i cili mund të mbështeteni në përvojat tuaja të ardhshme? Realiteti është që ne thjesht nuk e dimë se çfarë mund të na sjellë jeta. Ne mund të parashikojmë të ardhmen, por derisa të arrijmë tek ura – ajo urë e plotfuqishme – ne nuk mund ta kuptojmë vërtet se si ta kalojmë atë. Një nga motot e mia të preferuara është: “Unë do ta kaloj atë urë kur të arrij tek ajo”. Po, ne duhet të “angazhohemi” për të ardhmen, por gjithashtu duhet të zhytemi në të tashmen dhe ajo çfarë po ndodh sot. E tashmja është ajo që ka më shumë rëndësi, pikërisht këtu dhe tani. Shpesh, harrojmë se sa shpejt gjërat mund të ndryshojnë “sa hap e mbyll sytë”. Dhe është e pabesueshme se si nuk e kuptojmë që po ndodh ndryshimi deri në momentin që e ke përballë.

A nuk ju ka ndodhur të gjithëve kjo?

Konkluzioni është se “e panjohura” është e panjohur, dhe njëkohësisht e mrekullueshme, elektrizuese. Jini të përgatitur për gjithçka, por gjithmonë kini besim se më e mira do të ndodhë. Kini besim tek vetja juaj dhe tek familja juaj, tek familja jonë e madhe TIBO. Përvojat mahnitëse si dhe përvojat e mundimshme duhet të shihen në një dritë pozitive: në mënyrë që ne të dimë se çfarë të bëjmë herën tjetër kur të vendosemi në kushte të caktuara. Ne duhet të jemi të përgatitur të përqafojmë çdo gjë që do të ndodhë, qoftë e mirë apo e keqe, pozitive apo negative, e drejtë apo e gabuar. Unë premtoj se duke hapur zemrën tuaj dhe duke qenë të gatshëm të përqafoni gjithçka dhe gjithçka që mund të imagjinohet, ju mund të ndryshoni jetën tuaj në mënyra të padëgjuara.” – Fjalim i Themeluesit dhe President, Adnand Mahmuti