Ndihma

Home/Ndihma

Si të testojme linjën e internetit?

2019-10-10T19:10:16+00:00October 10th, 2019||

90 % e klientëve që kontaktojnë "Kujdesin e Klientit TiBO" zbulojnë se kanë problem me shërbimin internetit. Për çdo problem në lidhje me cilësinë e transmetimit, sugjerojmë të testoni më parë internetin që ushqen box-it tuaj TiBO. Ju mund të testoni lidhjen tuaj të internetit përmes TiBO box në 2 nivele: "Testimi i rrjetit" i cili kontrollon [...]

Kujdesi për Klientin TiBO

2019-11-29T17:25:08+00:00October 10th, 2019||

Kujdesi për klientin i TiBO IPTV është i disponueshëm online 24 orë në 7 ditë të javës për 365 ditë të vitit. Stafi është i trajnuar për t'iu përgjigjur kërkesave të të gjithë klientëve rezidencialë, biznes apo distributorë. Operatorët përgjigjen në të gjitha rrugët e komunikimit dhe mediat sociale si dhe regjistrojnë çdo biletë të ngritur për [...]

  • Mobile
  • Telefon
  • Viber/WhatsApp
  • E-mail
  • Bli Online

Europë, Australi, Azi, Afrikë

Amerikë, Kanada

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. More info Prano