Jo të gjitha shtëpitë janë thjesht tulla dhe llaç. Disa janë mermer dhe ar, kolona madhështore, mozaikë të zbukuruar dhe dhoma ngrënieje të mbushura me mobilje antike. Nga pronat e shumta me vreshta deri te pallatet mbretërore, shikoni 5 shtëpitë më madhështore në botë.

1. Hearst Castle, Kaliforni, SHBA

Kjo pikë referimi në Kaliforni, e vendosur mbi bregdetin qendror jashtëzakonisht të bukur të shtetit, është manifestimi i realizuar në mënyrë të përsosur i ëndrrës përfundimtare të një njeriu. William Randolph Hearst u frymëzua nga udhëtimi me nënën e tij “Grand Tour” në Evropë.

2. Como House, Australi

Elegant Como House, në Melburn, është një nga shtëpitë më të bukura të Australisë, e ndërtuar në vitin 1847 dhe e banuar nga familja Armytage nga 1864 deri në 1959. Tani në pronësi të ‘National Trust Australia’, ndërtesa shfaq një përzierje të Regjencës Australiane dhe arkitekturës klasike italiane.

3. Biltmore, Karolina e Veriut, SHBA

Biltmore Estate shtrihet në Asheville në Karolinën e Veriut dhe është shtëpia më e madhe në pronësi private në SHBA 16,258 m². Me fjalë të tjera, është një pallat mjaft madhështor. Rezidenca u ndërtua për familjen jashtëzakonisht të pasur Vanderbilt midis 1889 dhe 1895.

4. Pallati i Versajës, Francë

Është e vështirë të imagjinohet një rezidencë më madhështore se Pallati elegant i Versajës, i njohur gjithashtu si Château de Versailles. Çdo cm është gdhendur në mënyrë të përsosur dhe të lëmuar. Kjo ishte rezidenca kryesore mbretërore e Francës nga viti 1682 deri në Revolucionin Francez në 1789.

5. Kalaja Highclere, Mbretëria e Bashkuar

Downton Abbey është vendosur në një pronë imagjinare në Yorkshire me të njëjtin emër, por sigurisht që ndërtesa e stilit Jacobean Revival ekziston në jetën reale. Kalaja Highclere, e përdorur për xhirimet e jashtme në seritë televizive dhe filmat, është afër qytetit të Newbury, Berkshire.