Prej pak ditësh 20 rrugë të njohura të Londrës janë ndezur në dritat e Krishtlindjeve.

Kryeqyteti britanik i ndezi për herë të parë në të njëjtën kohë dritat e festave të fund-vitit.

Dritat u mundësuan nga një shoqatë biznesi e Londrës, teksa secila rrugë ka varietete të ndryshme llambash.

Shumë dyqane të mëdha nuk i kanë veshur ende dritat festive, por shenjat e para të festave është parë tashmë në Londër.

Në Covent Garden, është vendosur një pemë 17 metra e lartë dhe 30 mijë drita përreth.

Dekorimi i rrugëve ofron pamje shumë ndryshe dhe më të gjallë të Londrës në prag Krishtlindjesh.

Pas gati dy vitesh nga fillimi i pandemisë dhe lehtësimi i kufizimeve të udhëtimit, bizneset shpresojnë se dritat do të ndihmojnë në tërheqjen e më shumë njerëzve në dyqanet e tyre.

Nga ana tjetër britanikët shpresojnë që të kenë më shumë arsye për të festuar.