Titujt e sotëm bëjnë që ndryshimet klimatike të duken si një zbulim i kohëve të fundit. Por Eunice Newton Foote dhe të tjerët kanë qenë duke e copëtuar së bashku me shekuj.

Për sa kohë e kemi ditur që ndryshimi i klimës i nxitur nga njeriu mund të jetë një katastrofë për ne?

Në dekadat e fundit, ka pasur shumë paralajmërime. Ndoshta ai më i famshmi ishte në 1988, kur James Hansen – atëherë një shkencëtar i NASA – i tha Kongresit “provat janë shumë të forta se ‘efekti i serrës’ po ndodh.” Që atëherë, konsensusi nga shkencëtarët vetëm është rritur, dhe sondazhet tregojnë se 3 në 4 Amerikanë pajtohen që aktiviteti njerëzor po ngroh klimën, jo vetëm sepse shkatërrimet tashmë kanë ndodhur Asnjëherë nuk ka pasur aq vëmendje nga publiku për problemin ekzistencial të gazrave të dalë nga shtresa e ozonit..

Për të kuptuar sesi çdo gjë

Me fjalë të tjera, “ngrohja globale u zbulua zyrtarisht më shumë se 100 vjet më parë.”