TiBO Shpk, ofruesi më i madh shqiptar i shërbimeve IPTV/OTT, bëhet kompania e parë shqiptare që vendos sistemin e sigurisë Verimatrix DRM për mbrojtjen e kanaleve që transmeton.

Përdorimi i një modeli të bazuar në cloud si një shërbim (SaaS), i ofron TiBO-s një alternativë të përshtatshme dhe me kosto efektive për sistemet dhe operacionet në premisë. Ai mbështetet më tej nga një gamë e gjerë partnerësh kryesorë të ekosistemit, përfshirë Magoware, i cili ishte një tjetër motivues kryesor për zgjedhjen e TiBO-s.

TiBO është shumë e angazhuar për të mbrojtur përmbajtjen duke ofruar argëtim cilësor dhe të sigurt në të gjitha pajisjet për ekranet e mëdha dhe të vogla (STB, Smart TV, Mobile/Tablet).

“Kanalet shqiptare janë përmbajtja që piratohet më shumë dhe është shumë e vështirë të marrësh miratimin nga prodhuesit e mëdhenj televiziv, për transmetimin e përmbajtjes që ofrojnë,” u shpreh Z. Adnand Mahmuti, Drejtor Ekzekutiv i TiBO Shpk. “Partneritet me të gjitha platformat televizive Shqiptare kanë siguruar pozicionin tonë në treg si platforma më e plotë IPTV shqiptare që operon në të gjithë globin dhe me vendosjen e sistemit të sigurisë Verimatrix DRM, kemi hedhur një hap të sigurtë ndaj luftës së piraterisë televizive.”

Duke u përballur me një vëllim të madh të shpërndarjes ilegale në rajon, TiBO fillimisht integroi shërbimet e Verimatrix për të optimizuar sigurinë e saj OTT, por duke zgjedhur një infrastrukturë të sigurisë maksimale me bazë cloud, ajo gjithashtu do të ketë edhe disa përfitime të shtuara. Vendosja e Verimatrix Multi-DRM përmes infrastrukturës së bazuar në Cloud të Verimatrix i mundëson TiBO-s që të zvogëlojë kompleksitetin e operacioneve të saj, ndërsa modeli i biznesit SaaS minimizon CAPEX. Kostot dhe kompleksitetet zvogëlohen më tej nga një format i thjeshtë transmetimi, vetëm HLS, i cili lejon kodimin dhe encryptimin e përmbajtjes vetëm një herë.

“Zgjedhja e Verimatrix Multi-DRM Cloud based, kontrollon të gjitha pikat për TiBO-n që në fillim,” tha COO i Verimatrix Asaf Ashkenazi. “Siguria do të përshtatet me ndryshimet e kërkuara, dhe TiBO si platformë që ofron përmbajtje premium – mund të sigurohet që gjithmonë do të jetë një hap përpara nga piratët.”

Verimatrix Multi-DRM ofron një zgjidhje gjithëpërfshirëse, me shumë ekrane dhe multi-DRM për siguri dhe monetizim të përmbajtjes premium me disa opsione të vlerës së shtuar. Vendosja ka hedhur themelet për TiBO-n që të shtrijë shpërndarjen e OTT në SmartTV, si dhe të vendosë watermark dhe aftësitë analitike.

Rreth Verimatrix

Verimatrix Multi-DRM, e njohur ndryshe si Inside Secure, një ofrues global i zgjidhjeve inovative, user-friendly, që ofron mbrojtje të kontentit video, pajisjeve fundore, programeve dhe aplikacioneve nëpër tregjet e shumta. Ofruesit më të mëdhenj të shërbimeve në botë dhe novatorët kryesorë i besojnë Verimatrix për të mbrojtur sistemet nga të cilat njerëzit varen çdo ditë. Me më shumë se 20 vjet përvojë dhe mendjet kryesore në industri, kompania është e pozicionuar në mënyrë unike për të kuptuar dhe parashikuar sfidat e sigurisë dhe të biznesit për klientët. Partnerët e Verimatrix ofrojnë zgjidhje inovative, miqësore ndaj klientit, të cilat janë me kosto efektive, të lehtë për t’u vendosur dhe që ofrojnë shërbimin ndaj klientëve me përgjegjësi të bazuara në të gjithë botën. Për të mësuar më shumë, vizitoni www.verimatrix.com.

Rreth TiBO

TiBO është platforma më e madhe shqiptare IPTV / OTT që shpërndan përmbajtje video kryesore për audiencën shqiptare në të gjithë botën. Softi TiBO është i zhvilluar tërësisht nga profesionistët e Magoware.

Magoware helps media companies to deliver their content by providing them three useful, feature rich tools: 1.A powerful portal to manage customers and content. 2.Intuitive and user friendly applications for every device. 3.Integration with 3rd party services facilitate every day work.

TiBO bashkëpunon me ofruesit më të mëdhenj të përmbajtjes për të ofruar Programe, Filma, Lajme dhe sport live. Risia e sjellë nga zgjidhja e përmbajtjes OTT për qytetarët shqiptarë çliroi njëkohësisht bashkatdhetarët nga kufizimet gjeografike dhe programet e transmetimit, dhe transformoi rrënjësisht mënyrën e konsumimit të videos.

Me drejtuesit global të ekosistemit në anën tjetër, TiBO vazhdimisht investon në teknologji të reja që përmirësojnë dhe sigurojnë shpërndarjen e përmbajtjes. TiBO është shumë e angazhuar për të mbrojtur përmbajtjen duke ofruar argëtim cilësor dhe të siguruar në të gjitha pajisjet për ekranet e mëdha dhe të vogla (STB, Smart TV; Mobile dhe tabletat). Për përdoruesin fundor, gjithçka është mjaft e thjeshtë dhe e padallueshme por përtej teknologjisë, ekziston sipërmarrje e tërë që ngre në një tjetër nivel jo vetëm përvojën e televizionit, por të të gjithë industrisë. Ajo që TiBO ka filluar tashmë është një zhvendosje e pakthyeshme në shpërndarjen e kontentit televiziv përmes OTT që shtyn më tej se kurrë kufijtë, për të mundësuar lloje të reja të aplikacioneve dhe shërbimeve në të gjithë industrinë. Për të mësuar më shumë rreth Platformës TiBO IPTV / OTT, vizitoni www.tibo.tv ose ndiqni në mediat sociale, Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram.

Më poshtë komunikimi i Verimatrix.

https://www.verimatrix.com/press-releases/albanias-largest-video-service-provider-tibo-deploys-verimatrix-multi-drm-cloud