Një vajzë nga Ukraina arriti të shpallej kampione e maratonës së parë të certifikuar që u zhvillua të dielën në Tiranë.

Valentyna Veretska arriti të lërë pas edhe djemtë duke e kaluar e para finishin e edicionit të pestë të maratonës.

Veretska e ndali kronometrin në 2 orë, 38 minuta e 51 sekonda. Ajo kaloi në finish 3 minuta e 5 sekonda më herët se sa Ilir Këllezi, i cili fitoi garën për djemtë me kohë 2 orë 41 minuta e 46 sekonda.

Dy vite më parë Veretska, në maratonën e Mainzit në Gjermani, kishte përfunduar e treta me kohë 2 orë e 43 minuta.

Në garën e organizuar me mbështetje të Bashkisë Tiranë dhe partneritet nga Tibo dhe Oversport, Veretska la pas kampionen shqiptare Luiza Gega (2:43:43.5) dhe ukrainasen tjetër Kateryna Basiladze (3:34:02).

Gjatë garës Gega pati probleme me barkun. Ajo tha për Oversport se pavarësisht kësaj ia doli ta mbyllë maratonën, të cilën e vlerësoi si një arritje për qytetin e Tiranës.

“Tiranës i mungonte një maratonë e tillë. Jam e lumtur që u bë edhe këtu dhe uroj të vazhdojë, të bëhet traditë e përvitshme” – tha Gega.

Në anën tjetër, Ilir Këllezi, i cili përfaqësonte Forcat e Armatosura, u shpreh i kënaqur me rezultatin pavarësisht se mund të regjistronte një kohë më të mirë.

Fituesit sipas kategorive:

Gara “We too”:

  • Vajza: 1) Elda Gjoni; 2) Silvana Cara; 3) Bruna Bruna
  • Djem: 1) Erblin Karaj; 2) Dovlet Xhangoli; 3) Elton Lleshi

Gara 10K:

  • Vajza: 1) Redia Dauti; 2) Relaksa Dauti; 3) Lorina Metaj
  • Djem: 1) Atanas Anchevski; 2) Bledar Mesi; 3) Malvin Nikolla

Gjysmë-maratona 21K:

  • Vajza: 1) Natalia Semenovych; 2) Adrijana Poparsova; 3) Gresa Bakraci
  • Djem: 1) Bogdan Semenovych; 2) Ivan Bubnov; 3) Albion Ymeri

Maratona 42K:

  • Vajza: 1) Valentyna Veretska; 2) Luiza Gega; 3) Kateryna Basiladze
  • Djem: 1) Ilir Këllezi; 2) Igor Jakimovski; 3) Stefan Trost