Rritja e trafikut piratë në internet në Rusi tani qëndron në 10%, sipas CEO-s të Group-IB, Ilya Sachkov, duke folur në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar të St. Petersburg. Kjo krahasuar me 12% në vitin 2018 dhe deri në 20% në vitet e mëparshme.

Ndërkohë, Aleksandër Zharov, kreu i Roskomnadzor, tha se 330 mijë lidhje të piraterisë janë larguar nga motori i kërkimit Yandex. Për më tepër, trafiku ligjor ndaj filmave në internet është katërfishuar që nga nënshkrimi i një memorandumi kundër piraterisë nëntorin e kaluar.

Burimi: Triple Media