Është arritur marrëveshja që Lojërat Olimpike Tokio 2020 të shtyhen deri në verën e vitit 2021.

Lajmi është dhënë nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON), të cilët përmes një komunikate për media, shpjeguan pajtueshmërinë e arritur pas një bisede telefonike mes presidentit të KON-it, Thomas Bach dhe kryeministrit të Japonisë, Shinzo Abe.

Të dy udhëheqësit Bach dhe Abe, ranë dakord se bazuar në informatat e dhëna nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, u pajtuan që Lojërat Olimpike të XXXII-ta, të mbahen në një datë tjetër pas vitit 2020, por jo më vonë se vera e vitit 2021, në mënyrë që të ruhet shëndeti i sportistëve, dhe të gjithë atyre që janë të përfshirë në Lojërat Olimpike.

Udhëheqësit ranë dakord po ashtu që Lojërat Olimpike dhe Paralimpike të quhen Tokio 2020, ndërsa Flaka Olimpike të qëndrojë në Japoni.

Sipas njoftimit të KON-it, Lojërat Olimpike në Tokio do të shërbejnë si një fanar shprese për botën gjatë këtyre kohërave të vështira dhe se Flaka Olimpike mund të bëhet një dritë në fund të tunelit.

Shtyrja vjen pas pandemisë së koronavirusit Covid-19, që ka kapluar botën.